REIS: in de voetsporen van het Huelgas Ensemble in Dijon

Na een eerste zeer geslaagde trip naar het Bonn van Ludwig van Beethoven, organiseert Hageland Klassiek in mei 2023 haar tweede concertreis.

In het Pinksterweekend, van vrijdag 26 tot en met maandag 29 mei trekken we naar het Franse Dijon. In het nabijgelegen dorpje Talant organiseert het internationaal vermaarde Huelgas Ensemble een driedaags festival. Met Hageland Klassiek zitten we op de eerste rij. Liefst tien concerten staan er op het programma, en elke deelnemer kan hieruit zijn keuze maken. Wij zorgen voor een permanente shuttle tussen het hotel en het festival. 

 

Drie dagen lang kunnen we genieten van de meest indrukwekkende vocale muziek uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Met pianofortespeler, organist en klavecinist Jos van Immerseel boetseert het Huelgas Ensemble aan verbindingen tussen oude en nieuwe muziek, we vallen van de ene verbazing in de andere. 

 

 

foto: © Luk Van Eeckhout

Daar blijft het niet bij. We krijgen een exclusieve lezing door Paul van Nevel, bezieler en dirigent van het Huelgas Ensemble, we maken ook tijd om Dijon te ontdekken en bezoeken een exclusief wijndomein. Kortom, dit wordt een pinksterweekend om nooit te vergeten. 

 

 

foto: © Luk Van Eeckhout

Het Huelgas Ensemble gaat onze reis zelf aanbieden bij haar fans en volgers. Wil je erbij zijn? Aarzel dan niet te lang: het aantal plaatsen is beperkt. Neem contact op via muziek@hagelandklassiek.be of contacteer rechtstreeks reisbureau Check in for the World (Beauduinstraat 44, Tienen │ 016 781 081 │ reizentienen@checkinfortheworld.be).